Detta realtidsstrategispel är ett webbläsarbaserat spel som skapades av InnoGames, ett tyskt spelföretag. Det lanserades först i Tyskland år 2003, men har sedan dess spridits till runt 30 andra länder runt om i världen. Varje land har sin egna lokala webbplats där spelare registrerar sig och ansluter sig till spelet. Trots att Tribal Wars är ett kostnadsfritt spel finns det möjlighet att betala för att få tillgång till fler fördelar och ett premiumkonto.

Spelet utspelar sig i en medeltidsmiljö där spelaren har i uppgift att hjälpa sin by växa och utvecklas samtidigt som de måste producera trupper för att antingen försvara sin by eller anfalla och ta över andra byar som finns. Det är dessutom möjligt att ansluta sig till en stam där flera spelare ingår och samarbetar med varandra. Kort förklarat går spelet ut på att erövra så många byar som möjligt.

Eftersom det är ett spel som spelas i realtid är det viktigt att man är aktiv för att klara sig. Det är också viktigt att spelaren planerar hur mycket fokus som måste läggas på att vara defensiv och på att vara offensiv eftersom man måste ha kraft att kunna erövra andra byar samtidigt som man måste försvara sitt område mot andra spelare.

Hur bra man klarar sig i spelet kan också bero på hur stor tur man har, framförallt när man skapar sitt konto. Eftersom den första byn man placeras ut på är en slumpmässig plats kan man hamna mitt i ett område där en annan spelare redan har tagit över de flesta byar. Det kan göra det svårt att klara sig om man är nybörjare och hamnar vid en motståndare som har erfarenhet och som redan har hunnit bygga upp sin by och armé. I spelet finns det en meddelandefunktion vilket gör det möjligt att prata med andra spelare under spelets gång.

Divi