Det är långt ifrån alla som är medvetna om att vem som helst kan skapa ett spel i en applikation som sedan kan laddas ner i Appstore eller på Google Play. Det innebär att det kan vara just du som skapar den nästa stora flugan och som toppar spel som Candy Crush.

Att skapa ett spel från grunden kan dock vara ganska knepigt om du inte vet hur du ska gå tillväga. Därför kan du anlita en digital byrå som kan hjälpa dig med allt från programmering till kodning och design. En digital byrå kan också se till att din app kommer marknadsföras på ett korrekt sätt och på så vis nå ut till din önskade målgrupp.

Skapa onlinespel på egen hand

Med det sagt är det ändå fullt möjligt att skapa spel från grunden och helt på egen hand. Hur högkvalitativt spelet kommer att bli beror naturligtvis på dina redan befintliga kunskaper och hur mycket tid du är beredd att lägga ner. Det finns flera olika sajter som du kan använda dig av, där studio.code.org är ett bra alternativ. Dessa sidor är dock främst framtagna för dig som vill lära dig programmering för att sedan koda på riktigt.

Skapa egen app

Att skapa en egen app är oftast lättare än ett komplett spel för datorn. Det beror helt enkelt på att det redan finns appar som hjälper dig att skapa nya appar. Kul va? Du hittar både appar till iOS såväl som till Android, där ett flertal är helt kostnadsfria.

Ett vanligt missförstånd är att tro att spelet automatiskt kommer att bli känt och laddas ner direkt av hundratals användare, men så är sällan fallet. Du kommer behöva marknadsföra ditt spel om du vill att så många som möjligt ska ladda ner det – förslagsvis med hjälp av en digital byrå.

Divi