Cavedog Entertainment utvecklade och lanserade realtidsstrategispelet år 1997. Det är ett unikt spel som utspelar sig i rymden och mitt i ett galaktiskt krig där striderna utspelar sig på planeter och månen. Huvuduppdraget i spelet är att bygga offensiva styrkor och en defensiv bas. För att lyckas i detta spelet krävs det en hel det strategiskt tänkande och det är viktigt att undersöka alla områden för att hitta det bästa sätten att ta sig så långt som möjligt.

Spelaren får normalt sett börja spelet med en Commander, vilket är en unik enhet som hjälper till att skapa byggnaderna till basen. Det är en av de viktigaste enheterna eftersom utan den blir det svårt att konstruera enheter och byggnader i den takt som behövs. En annan sak som behövs för att bygga upp sin bas är resurser. Det är alltså viktigt att planera spelet på ett sätt som gör att man kan fortsätta utvecklingen av sin bas samtidigt som man har en tillräckligt bra defensiv för att klara sig från eventuella attacker från fienderna.

Åren efter lanseringen av spelet kom det ett par expansioner till spelet som gav spelaren tillgång till ännu fler uppdrag och en expandering av själva handlingen.

Divi