Starcraft II eller SC2 som det brukar kallas är ett realtidsstrategispel från Blizzard. Spelet är en uppföljare till succén Starcraft och har blivit mycket populärt världen över. Särskilt i Sydkorea har folk blivit som tokiga i spelet. Många har valt att köpa olika produkter med Starcraft-tema och besöka de stora tävlingar som hålls varje år. Är du själv sugen på att skaffa saker med från ditt favoritspel är gameloot väl värt ett besök. De har samlat till exempel tavlor, väskor och actionfigurer.

Tre olika raser kämpar i rymden

Konceptet i Starcraft II är att tre raser kallade Terran, Protoss och Zerg kämpar mot varandra om herraväldet i galaxen. Terran liknar oss vanliga människor. De förlitar sig mycket på sina maskiner och rymdskepp. Protoss är en ras som kommit oerhört långt i utvecklingen med avancerade kraftsköldar, men de är färre till antalet och kräver mycket resurser. Zerg är den raka motsatsen. De är en insektsliknande ras som besegrar sina motståndare med stora svärmar av billiga enheter. Vad som gör SC2 så fascinerande är att de lyckas balansera de tre unika raserna. Alla har sina egna styrkor och svagheter.

Starcraft har blivit stort inom e-sport och de allra bästa spelarna tjänar enorma pengar. Matcherna blir mycket intensiva och avgörs ofta av att en av spelarna begår ett litet misstag. I framtiden lär det komma ett Starcraft 3 som bygger vidare på Blizzards omtyckta spelserie.

Divi