En ny typ av onlinespel som börjar ta fart är mobilspelen. Storfavoriten Candy Crush har hängt med länge, men världen av mobilspel har utvecklats mycket och idag finns det många spel där man interagerar mer med varandra. Häng med och upptäck en ny värld av spännande strategispel, pusselspel och rollspel. Alla i onlineversioner där du och dina vänner kan integrera med varandra under tiden ni spelar.

Finns något för alla

Speltillverkaren Storm 8 har under många år legat i framkant när det gäller mobilspel. De satsar på enkla men beroendeframkallande spel, ofta i världar som går ut på att bygga upp något, till exempel en restaurang, en stad eller ett kungarike. Tänk tillbaka på gamla favoritspel som Theme Hospital eller Sim city, men nu med ett högre tempo och fler händelser.

Fördelen med att spelen är online är att man kan hälsa på i andra spelares världar inne i spelet. Säsongsbaserade event med nya uppdrag där man kan vinna fina priser är också en fördel med att gå online. Spelen utvecklas hela tiden och nya spännande funktioner och uppdrag dyker upp med jämna mellanrum. Storm 8 har över 20 olika spel i sin katalog, och även om många är lika varandra är sortimentet brett och alla kan hitta något passande här.

Positivt att spela på mobilen

Det är mycket enklare att spela på mobilen än vad det är att spela på en dator. Spelen är inte lika välutvecklade och det finns förstås begränsningar, men att kunna ta upp spelet var som helst är perfekt för alla som ofta är på resande fot. På sommaren behöver man inte längre välja mellan att spela

online eller att vara ute i solen. Packa med en filt, vattenflaskor med tryck och något gott att äta. Sedan kan du njuta av solen samtidigt som du inte missar en sekund i äventyrsspelen.

Ett eget kungadöme

Några av de mest populära spelen från Storm 8 är Castle Story, Dragon Story och Fashion Story. Faktum är att nästan alla deras spel heter “story” i slutet, vilket är ganska talande för hur spelen är uppbyggda. I storfavoriten Castle Story får spelaren börja som en enkel riddare i skogen, och har chansen att sluta som kung över ett stort land. Allt detta får man bygga upp på egen hand under tiden, med lite hjälp från andra medspelare. Många moment i spelen är tidsbaserade vilket gör att spelaren hela tiden har en anledning att återkomma till spelet.

Pusselspel för att aktivera hjärnan

Storm 8 har inte bara äventyrsspel och rollspel, utan i deras katalog finns också ett par pusselspel i stil med Candy Crush. Dessa är perfekta som ett snabbt och enkelt tidsfördriv att ta upp när man har en stund över.

Divi