Runescape är ett av de största onlinespelen i världen, spelare kan välja ifall de vill spela gratis eller betala och få tillgång till ännu mer av spelet. Spelet gavs ut av Jagex Software vilket är ett brittiskt företag som dessutom sköter all utveckling i spelet. I början var spelet skrivet i Java-programmet och fanns då tillgängligt på de flesta datorer. Det gick dock över till en C++-kodad klient år 2016.

Om spelet

Runescape utspelar sig i Gielinor, vilket är en värld som är uppdelad i olika kungariken, ödemarker, öar och mer. Spelare kan ta sig runt i världen med hjälp av olika transportfordon, magi och självklart genom att gå. Varje område i världen bjuder på olika fiender, material och uppdrag samt äventyr som spelarna kan välja om de vill ta del av eller inte.>

Det som skiljer Runescape från liknande spel är att i detta spel finns det inget klassystem. Varje spelare kan alltså skifta mellan de tillgängliga stridsformerna istället för att behöva hålla sig till en. Man kan säga att det finns tre stridskategorier i spelet, Melee vilket är en form av närstrid eller strid med vapen, Magic vilket är rätt uppenbart vad det innebär, och Ranged vilket är en form av strid där spelaren använder sig av projektilvapen.

Förutom att spelaren kan slåss mot de monster som redan finns i spelet och utföra de tillgängliga uppdragen, kan de även slåss mot varandra. Dock är det endast tillgängligt i vissa delar av den virtuella världen. Hur PvP går till varierar lite mellan de betalande medlemmarna och spelare som deltar gratis. Främsta skillnaden är att de som betalar för spelet inte riskerar att förlora sina ägodelar.

Divi