Resistance: Fall of Man är ett spel i förstapersonsskjutarformat med en science-fantasy genre. Trots att spelet släpptes år 2006 i både Japan och USA dröjde det fram till mars 2007 innan spelet släpptes i Europa. Spelet vann flera priser och såldes i över en miljon exemplar. Insomniac Games, skaparen bakom spelet, lanserade en uppföljare till spelet år 2008 och ytterligare ett spel i serien 3 år senare.

När man spelar kan man välja mellan att spela online eller offline. Spelar man online blir man först utsedd till att spela antingen som en människa eller som en kimera. Kort förklarat är det alltså två sidor och man ska försöka vinna över motståndaren. Det är möjligt att spela med upp till 40 andra spelare och man kan dessutom skapa egna klaner.

Spelets handling

Handlingen i spelet utspelar sig i en alternativhistoria. Det första världskriget slutade med en allians över hela Europa och världsfred, vilket i sin tur förhindrade andra världskriget och den stora depressionen. Men samtidigt ledde det till ett isolerat ryskt imperium som leds av en tsar och ett nytt hot framträder från Sibirien.

Kimeran, vilket är en fiktiv ras, är vad som framkom på ett okänt sätt i Sibirien och som sedan började ta över Europa. Spelet börjar på 1950-talet med huvudpersonen Nathan Hale som ingår i USA:s jägarinsatsstyrka och har i uppdrag att ta sig in i England för att hjälpa till att befria landet samt hämta ett hemligt vapen som ska användas mot kimeran.

Rankade matcher

Förutom att endast spela efter huvudhandlingen finns det tre kategorier man kan välja mellan. De rankade matcherna är bra om man vill gå upp i nivå och skaffa sig mer erfarenhet. Allt eftersom man går upp i nivå låser man dessutom upp belöningar för karaktären. De tre kategorierna inom rankade matcher som finns är Free for all, vilket innebär ett alla mot alla-spel, det gäller alltså att överleva så länge som möjligt. Team Deathmatch är den andra kategorin och den kategorin innebär att två lag ska försöka samla så mycket poäng som möjligt och eliminera det andra laget. Den sista kategorin är Team Objective och i denna kategori blir man som spelare placerad i ett lag som sedan ska göra sitt bästa för att klara av ett visst mål.

Divi