PlayerUnknown’s Battlegrounds släpptes 2017 och startade den trend med Hunger Games-inspirerade, spel som nu är så dominerande i spelvärlden. Utan PlayerUnknown’s Battlegrounds hade vi inte fått Fortnite eller Overwatch.

PlayerUnknown’s Battlegrounds, eller ‘PUBG’ som det vanligtvis förkortas, är en vidareutveckling av spelmoddar som skapades av Brendan Greene vars alias är PlayerUnknown. Han lyckades med hårt arbete utveckla ett spel som vid det här laget sålt i fler än 50 miljoner exemplar. På ett liknande sätt kan ni utveckla er verksamhet med hjälp av Nordlo. Nordlo kan hjälpa er att utveckla användarvänliga plattformar som gör det enkelt för era kunder att navigera bland era erbjudanden. Åtgärder som i sin tur minskar trycket på er verksamhet när ni inte behöver lägga lika mycket tid på att hjälpa kunderna. Nordlo är experter på IT-baserad affärsutveckling, så kontakta dem för att se hur de kan hjälpa ditt företag nå nya höjder.

Alla mot alla

Den som spelar PUBG släpps med fallskärm över en stor ö som utgör slagfältet där det är alla mot alla som gäller. Spelaren som står som ensam överlevande när ronden är över vinner matchen. Det går också att spela PUBG som en lagsport, men alla mot alla är den vanligaste varianten.

Ön du släpps på har olika miljöer. Det finns små städer, skogsmiljöer och öppna vidder. Utspritt över ön finns fordon, vapen och kläder och erfarna spelare vet var man hittar de bästa grejerna. För att röra sig över ön utan att bli dödad av någon motspelare gäller det att vara smart och utnyttja miljön så att du inte syns. De smartaste spelarna ser till att hålla sig utom synhåll så länge som möjligt, låter de andra spelarna skjuta av varandra först.

Som om det inte vore intensivt nog att släppas på en ö tillsammans med upp till 99 andra spelare som är ute efter dig – med några minuters mellanrum blir spelytan allt mindre vilket gör att spelarna hela tiden tvingas närma sig varandra. Den som vinner en match belönas med den minnesvärda frasen ‘Winner Winner Chicken Dinner’.

Ett beroendeframkallande spel

Brendan Greene lyckades med PUBG popularisera ett spelkoncept så till den grad att det, som jag var inne på i inledningen, gett upphov till många andra spel i samma genre. PUBG har för många varit så beroendeframkallande att det gett upphov till tråkigheter. För två år sedan attackerade en kvinna i Washington sin pojkvän med samurajsvärd. Ett av skälen som uppgavs för att hon var så upprörd var att pojkvännen spenderade hela dagarna med att spela PUBG.

Några år efter släppet är PUBG inte längre det populäraste spelet i sin genre. Det är dock fortfarande ett stort spel i e-sportkretsar som lockar stor publik till livesändningarna av olika turneringar. Att det bildade skola går dock inte att ta ifrån det.

Divi