Detta MMORPG är ett kostnadsfritt online spel där man kan betala en summa för tillgång till fler funktioner. The Lord of the Rings Online: Shadows of Angmar lanserades år 2007 och har sedan dess fått ett antal expansioner vilket har utökat den virtuella världen. Från namnet på spelet är det inte svårt att gissa vilken handling spelet har. Det utspelar sig som sagt i fantasivärlden Midgård (Middle-Earth) och den första delen i J.R.R Tolkiens om Härskarringen.

Karaktärerna och spelvärlden

I början av spelet får spelaren välja mellan fyra olika raser och nio klasser. Det är möjligt att spela som Men, Elf, Dwarf och Hobbit. När spelaren har valt ras får denne sedan välja klass att tillhöra, till exempel Hunter, Lore-master eller Captain. De olika raserna och klasserna begränsar vilket utseende karaktären kan ha och klasserna bestämmer också färdigheter.

Spelvärlden är uppdelad i en rad olika områden, vid varje expansion av spelet brukar det tillkomma områden eller en utveckling av ett område som redan finns. Exempel på de områden spelaren kan besöka är Isengård, Angmar, Lothlórien, Blå Bergen, Moria, Fylke, Bri, Rohans Gap och många fler.

Divi