Dota 2 är ett komplext strategispel som blivit populärt inom esporten. I tävlingssammanhang spelas Dota 2 som en lagsport med fem spelare i varje lag. Målsättningen för respektive lag är att förstöra motståndarlagets bas. Spelets internationella popularitet har gjort det till ett av de mest lönsamma spelen i esportsammanhang. De skickligaste lagen kan tjäna många miljoner per år på att delta i de största turneringarna.

På tal om att tjäna pengar, när såg du senast över mobiltelefonin på ditt företag? Hos Telness hittar du mobila tjänster anpassade för just företag. Att de är anpassade för företag innebär inte bara att ni kan spara pengar av att använda dem som mobiloperatör, utan också att ni kan effektivisera verksamheten. De erbjuder till exempel tilläggstjänster i form av telefonväxel. På så sätt kan era kunder alltid nå er, även när ni inte är tillgängliga.

Faktum är att det var just Dota 2 som var det spel som förde in de enorma prispottarna i esporten. Mycket på grund av att spelet tidigt blev föremål för den turnering som kan vara esportens största: The International. The International arrangeras årligen i Seattle av spelutvecklaren Valve. 2013 års upplaga av turneringen vanns av ett svenskt lag, Alliance. De fem spelarna belönades med förstapriset som uppgick till totalt nio miljoner kronor. Inte illa för en verksamhet som många föräldrar förmodligen fnyst åt.

Divi