Age of Empires utvecklades av Ensemble studios och spelet kom ut år 1997. Det är ett amerikanskt realtidsstrategi-spel som börjar utspela sig i början på den mänskliga civilisationen. När man spelar får man välja mellan fyra civilisationer som är uppdelade i olika arkitekturer, den Östasiatiska arkitekturen, den Grekiska arkitekturen, den Egyptiska arkitekturen och den Mesopotamiska arkitekturen.

Det är ett klassiskt realtidsstrategi-spel som går ut på att man ska bygga upp sin civilisation genom fyra olika åldrar i historien. Det hela börjar med Stenåldern, sedan fortsätter det med Yngre stenåldern, Bronsåldern och avslutar med Järnåldern.

Efter det första spelet har det lanserats nya versioner, spin-offs och uppdateringar. De flesta versioner är spel till PC men det har lanserats versioner av spelet som riktar sig till Nintendo DS, mobiler och det finns till och med som brädspel. Efter att det första spelet släpptes kom de två uppföljarna relativt snabbt, åren efter. Resten av uppdateringarna och de senare versionerna av spelet började lanseras på 2000-talet och har fortsatt fram till idag. Det skulle inte bli någon överraskning om det kommer fler versioner av spelet framöver, eller i alla fall uppdateringar eller expansioner.

Divi