Nya spännande onlinespel inom kategorin massiva onlinespel (MMOG) släpps ut under 2020. Här beskrivs några stycken speciella som sticker ut som är särskilt intresseväckande.

1. World of Warcraft: Shadowlands

I höstas 2019 annonserade Blizzard Entertainment på BlizzCon att en åttone expansion kommer släppas under 2020, som följer efter expansionen Battle for Azeroth (2018). Som den nya expansionens namn antyder kommer Shadowlands handla om de döda, närmare bestämt att självaste dödsriket i Warcrafts värld öppnas upp. Spelare kommer kunna spela i Shadowlands som kommer vara en helt ny region spelvärlden. Den ska bestå av fem zoner: Ardenweald, Bastion, Maldraxxus, Maw och Revendreth. Vid mitten av dessa zoner kommer en ny neutral stad att finnas, som kommer ha liknande roll som Shattrath City eller Dalaran hade i tidigare expansioner, det vill säga en neutral zon där spelare kan handla, vila och interagera med uppdragsgivare (quest giver).

En större förändring i Shadowlands är ett nytt, lägre tak för högsta level. Spelare med hög level kommer få sin level minskad till 50 med level 60 som högsta möjliga level. Tidigare har maximal level stegvis höjts med varje expansion från 60 till 120.

Även “kosmetiska” nyheter införs i expansionen, såsom möjligheten att lägga till tatueringar på dvärgar och troll, eller välja etnicitet hos människor (humans). Dessutom kommer den populära klassen Death Knight öppnas upp till fler raser.

2. Corepunk

Spelföretaget Artificial Core är nästan klara med att utveckla Corepunk och kommer under 2020 släppa ut en öppen Beta version. Corepunk kommer vara ett massivt onlinespel anpassat för PC. Spelet kommer ha en kreativ blandning som påminner om Diablo och World of Warcraft samt en atmosfär av cyberpunk. Det sägs att spelet kommer ha en vidsträckt och kompakt värld, fylld med vildmark att gå vilse i. Förutom de essentiella element som massiva onlinespel brukar innehålla, såsom dungeons, samarbete med grupper, handel samt PvE och PvP, kommer spelet vara icke-linjärt, det vill säga alternativa slut beroende på vilka grenar av uppdrag som väljs. Corepunk blir därmed ett kreativt tillägg med oändliga möjligheter hos smarta spelare som från sitt hem vill utmanas både i stil och berättande, dessutom tillsammans med spelare från hela världen. Precis som Corepunks producent Eugene Kivers nämner, är det en syntes av favoritmiljöer och teman från science fiction som möjliggör att den “ultimata futuristiska fantasin kommer till liv” i spelet.

3. Last Oasis

Last Oasis kommer ha en tidig tillgång i vår och därefter lanseras under 2020. På samma sätt som Corepunk är spelet anpassat för PC-plattformen och det är spelföretaget som både utvecklar och publicerar. Last Oasis har ett tema av “woodpunk” och överlevnad. Det utspelar sig i en futuristisk värld där jorden slutat snurra där endast två extrema miljöer existerar, antingen jättevarmt eller jättekallt. För att överleva behöver spelare bygga speciella nomad-maskiner som kan samla resurser. Dessa nomad-maskiner måste även användas i strider för att försvara sig mot andra spelare som vill komma åt samma resurser. Förutom detta klipska koncept kommer Last Oasis innehålla essentiella element för onlinespel, såsom PvP-system och handel mellan spelare.

Divi